tisdag, december 05, 2006

Onlinekonferens om biovetenskap, vetenskaplig karriär och web 2.0

Sedan igår och till och med torsdag pågår ett intressant symposium om biovetenskap, vetenskaplig karriär och vetenskapskommunikation via web 2.0 - på nätet, öppet för alla (det enda som krävs är registrering). Inbjudna "talare" har lagt upp föredrag i form av video och/eller ljudfiler och pdf-presentationer. Dessutom kan deltagare lägga upp egna presentationer.

Mycket av innehållet är kanske inte så intressant för den som helt saknar kunskap om biologi. Men det finns också en sektion om vetenskapskommunikation och web 2.0 - och även en IRC-diskussion om hur web 2.0 kommer påverka vetenskaplig publicering.

Dessutom har tydligen Nature en ö i Second Life (undrar vad de tänkt göra med den) som symposiet har fått låna.

Att mötas på nätet är ett smart sätt att hålla konferens (kostar varken pengar eller restid). Å andra sidan ligger mycket av en konferens värde i de informella möten som uppstår under lunch, fikapauser, middag... och det missar man nog till stor del utan fysisk närvaro, tyvärr. Men det är bra mycket bättre än att inte kunna åka på konferens alls.

Och just det, hela symposiet organiseras av en grupp doktorander. På deras lediga tid - något man tenderar att ha ont om som doktorand.


Länk

Symposiet

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: